BLOG   Alle berichten  |   Video's  |   Foto's

1 August, 2017

TRADE MART BRUSSELS GEEFT DE SCHOENENSECTOR EEN NIEUW DNA!

Twee nieuwe events maken hun opwachting in het najaar 

De internationale schoenensector is in volle evolutie. Niet alleen het inkoopgedrag van de retail en de distributie, maar ook het aanbod van de verschillende leveranciers, fabrikanten en importeurs is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Omdat Trade Mart Brussels steeds de vinger aan de pols houdt en de veranderingen net een stap voor wil zijn, werd heel wat onderzoek gevoerd. Resultaat: een efficiënt en daadkrachtig plan voor de toekomst! Maak kennis met Walk & Watch en Walk & Match…

Meten is weten

De grote internationale schoenenvakbeurzen staan onder druk, de kalenders worden aangepast, en zelfs de GDS, ooit ’s werelds grootste schoenenvakbeurs, heeft haar laatste editie gekend in maart 2017. Ook Trade Mart Brussels is in volle beweging. Eind 2016 nam Lies Vandiest de taak op haar schouders om de gehele schoenensector binnen Trade Mart Brussels te evalueren en te dynamiseren. “Aangezien de schoenen en lederwaren behoren tot één van onze belangrijkste sectoren, zijn we meer dan een jaar geleden begonnen met het onder de loep nemen van deze branche. Aan de hand van een uitgebreid marktonderzoek en diverse individuele gesprekken met exposanten en retailers, hebben we een dynamisch plan voor de toekomst opgesteld.”

Gezocht: inspiratie en vernieuwing

“Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de markt snakt naar inspiratie en vernieuwing”, vertelt Tomas Verhoeven, Marketing Manager. “Waar de relatie tussen leveranciers, fabrikanten en importeurs enerzijds en winkeliers anderzijds vandaag voornamelijk gericht is op inkopen, moet het streefdoel voor de toekomst een evenwichtige combinatie zijn van inspiratie en inkopen. Beleving moet hierin centraal staan. Daarom geloven wij er sterk in dat wij als platform zoveel meer kunnen zijn dan alleen maar een inkoopplatform. In de komende jaren zal er dan ook een nieuwe wind waaien binnen de sector en binnen Trade Mart Brussels!” 

Experience wordt key

Trade Mart Brussels herdefinieert zijn volledige DNA. Waar Trade Mart Brussels vroeger vooral als inkoopplatform werd gezien, wordt het in de toekomst een waar inspiratie- én inkoopplatform. Daarbij zal de focus op twee grote domeinen liggen: de infrastructuur op de B-verdieping wordt aangepakt en de evenementen die het inkoopseizoen ondersteunen krijgen een nieuwe invulling. Voor beide projecten is de leidraad experience. Niet enkel de nieuwe look van de sector zal tot de verbeelding spreken, ook de nieuwe events Walk & Watch en Walk & Match zullen ongetwijfeld de nodige aandacht trekken. “Waar het onderscheid tussen de Shoe Show & Leather Days en de Shoes4Addicts steeds minder duidelijk is geworden, gaan we nu voor een radicaal verschil tussen het eerste en het tweede weekend”, vertelt Tomas Verhoeven enthousiast. “Walk & Watch focust 100% op inspiratie, Walk & Match gaat dan weer puur over inkopen en de winkelier kan dan alle exposanten van de B-verdieping en van de Shoe Gardens op de E-verdieping in hun showroom ontmoeten, contacten leggen en bestellingen plaatsen”, vult Lies Vandiest aan.

Walk & Watch - Get Inspired op 20 en 21 augustus

De aftrap van het seizoen zal niet ongemerkt voorbij gaan, want Trade Mart Brussels haalt alle schoenen- en lederwarenmerken uit hun showrooms en brengt hen samen in de Clounge: een volledig nieuw ingerichte ruimte met industriële look & feel, daglicht en zicht op het Atomium. De merken zullen centraal staan om zo de winkelier een duidelijk overzicht te geven van het aanbod. “Ook worden diverse gastmerken uitgenodigd en mag de retailer een topevent verwachten. Geïnspireerd worden zal ongetwijfeld de rode draad zijn”, aldus Lies Vandiest. 

Walk & Match - Come and Buy op 3 en 4 september

Twee weken na Walk & Watch nodigen de exposanten in schoenen en lederwaren hun klanten uit in hun showrooms voor een écht inkoopmoment. Retailers kunnen tijdens deze tweedaagse de inspiratie die ze opdeden tijdens Walk & Watch omzetten in daadwerkelijke inkopen. Uiteraard zullen naar goede gewoonte opnieuw een aantal extra merken te ontdekken zijn in de Brighton-zaal. 


Voor meer info over Walk & Watch en Walk & Match, contacteer Lies Vandiest of Tomas Verhoeven via: 

lies.vandiest@trademart.be, tomas.verhoeven@trademart.be

9 June, 2017

Even more to discover at the Deco Days

Val & Me, LPM Import, Karena International, SIA, Studio L+A, Pomme-Pidou, OKE, Daatti Collection en LDM Deco geven ons een laatste preview vóór het evenement van volgende week. Kom ook op maandag 12 en dinsdag 13 juni, et ontdek hier de coolste - en tegelijk ook de 'hotste' - items in In & Outdoor Decoration. Alle professionals welkom op de D-verdieping van Trade Mart Brussels, van 10 tot 18uur.

Bovendien zullen vele exposanten van de afdelingen Kitchen & Dinner en D-Street er op maandag 12 juni ook zijn. Bij Alessi, Anbel, Andersen, Akzente, Schulte-Ufer, BBS Bath & Home, Cordial, Croon & Croon, D2, Eva Solo, Gimalek, Inperno, La Cucina, Le Creuset, Mariette Masson, Point Virgule, Prefix, PSP Peugeot, Solis, Teaclassix, Tendens, Victorinox & Visa Versa zal de deur zeker open staan!

7 June, 2017

See you at the Deco Days!

Trade Mart Brussels kijkt uit naar de Deco Days!! Alle exposanten in In & Outdoor Decoration zullen hier hun collecties voorstellen! Wees erbij op maandag 12 en dinsdag 13 juni, van 10 tot 18u, en ontdek nieuwe items in in & outdoor decoratie, kleinmeubelen, verlichting, woonaccessoires, textiel, geschenken, en nog veel meer. Lifestyle, Hamilton Living, Eurowing, Countryside Collection, JPC Import, The Moshi en Candia geven je alvast een kleine indruk van wat u te wachten staat.

22 May, 2017

Deco Days are coming!

Op maandag 12 en dinsdag 13 juni 2017 heten onze exposanten van de In & Outdoor afdeling jullie van harte welkom op Trade Mart Brussels voor de Deco Days! Bezoek hen tussen 10u en 18u en laat je verrassen door hun nieuwe collecties!

Clayre & Eef, Decostar, Lemetex, Madura & Riverdale geven jullie al een klein voorsmaakje van wat je kan verwachten!

9 May, 2017

Word jij onze nieuwe collega ?

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde, professionele en klantvriendelijke collega’s en vooral: with a smile on the face, om ons onthaalteam te versterken! Hou je van mode en decoratie? Ben je een teamplayer?

Dan willen we je graag ontmoeten! Stuur je CV en foto naar Trade Mart Brussels, Atomiumsquare 1 PB 211 te 1020 Brussel of via mail naar marleen.boelens@trademart.be

28 April, 2017

DECO DAYS : 12 & 13 juni 2017

Noteer alvast in uw agenda : maandag 12 en dinsdag 13 juni.

Een niet te missen evenement voor elke profesionnal in decoratie.

 

28 April, 2017

MOTHER'S DAY EVENT 24th April

Trade Mart Brussels bereidde samen met u Moederdag voor op maandag 24 april.

Meer dan 80 exposanten en 300 merken deden mee aan onze special “I Love Mom” themadag.
De winkels zijn klaar om onze mama's te vieren.

Zin in nog meer leuke collecties ? Slechts 1 adres : de Fashion & Accessories afdeling op niveau A.
28 February, 2017

KIDS WORLD DAYS

Noteer alvast in je agenda de Kids World Days op zondag 12, maandag 13 en dinsdag 14 maart 2017.

300 merken stellen hun nieuwigheden voor. Ontdek ook onze gastexposanten met hun sublieme collecties.